Miért nem alszik a baba? 1. és 2. rész összevonva – Alvás, altatás 0-3 éves korig

Ha nem alszik a baba, az a szülőnek sem jó, de csak a szülő tud tudatosan tenni ellene. Hogy mit lehet tenni? A 21-ből 13 videó csak arról szól, hogyan működik egyáltalán az alvás. Ezek után a jellegzetességek után már sokkal jobban érthető a konkrét problémák megoldásait taglaló 8 videó. A két rész összevonva jóval olcsóbb, mint ha külön fizetnél rá elő.

9.800 Ft

30 napos pénz visszafizetési garancia

Ezt tudod meg a videó sorozatból

Megoldjuk az éjszakai alvásotokat. Összevontuk, teljessé tettük, és babásan kedvező áron adjuk  a “Miért nem alszik a baba?” videósorozatunkat. Ezen biztos nem fogsz elaludni, pedig 21 leckét kapsz, 221 perc videóban.

Minden fontos információhoz hozzájutsz, amire az altatás témakörében szükséged van a baba első három évben.  Pontosabban az altatásról, az alvásigényről, arról hogy mikor és hogyan alussza át az éjszakákat a baba.

Altatási szokások: rossz, ami nálatok van? Hogyan altass másképp? Megtudod azt is, hogy a sírni hagyás beválik-e?

Na de miről szól?
 1. Hogyan lett a gyerekek alvása szívügyem?
  Azt tartja a mondás, hogy mindenkinek jár egy jól evő és egy jól alvó gyerek. Szerintem már sejted, hogy ez a népi bölcsesség nem állta ki az idők próbáját. Hamar felismertem, hogy nem vagyok egyedül, más szülők gyereke se alszik úgy, ahogy kellene. Nekifogtam. És utánanéztem. Most a PHD-re készülök az ügyben.
 2. Hogyan alszanak a kisbabák?
  A kisbabák alvása egy egyre mélyebben kutatott terület, hiszen már összefüggésbe hozták a bölcsőhalállal, az egészséges fejlődéssel, a válásokkal. Ahogy gyűlnek az információk, úgy tudunk egyre többet, és az ötven évvel ezelőtti információk is elavultak mára. De hogy lepedőérzékelő van benne? A tiedben is?
 3. Milyen a jó altató? És mi köze ennek a szőranya kísérlethez?
  A gyerekek a saját szokásaik rabjai, és kevéssé rugalmasak. De hogy mindent, aludni is meg kell tanítani őket, még akkor is, ha ezt nem akarják. A szőranya kísérletet mindenki jól ismeri, de azért elmondom azt is. Kiderítették, hogy nem elég lógni anyán és apán, még egy nagyon fontos összetevője van az egészséges fejlődésnek: a ringatás. Az egészséges fejlődés kulcsa ugyanis a mozgás, és ha pici baba korban nem ringatják eleget a kisbabát, az hosszú távon is végzetes.
 4. Az alvásciklusokról mindent, avagy mi az a mágikus 20 perc?
  Az alvásciklus ma már sokak számára ismerős kifejezés, hiszen egy jobb okosóra vagy okoskarkötő is mérni tudja. De ez pár évtizeddel ezelőtt nem volt így, és az azóta felgyűlt tudás pont annyi, hogy szinte semmi sem igaz abból, amit 10-20 éve igaznak gondoltunk az alvásról.
 5. Bioritmus – éjjel és nappal ritmikus váltakozása
  Ha naponta kettőnál többször mondod a telefonban, hogy a napirend, akkor jó helyen jársz. Most megtudod, hogy alakíthatod ki, mert a babák úgy születnek, hogy nem tudják, mi az éjjel és a nappal.
 6. Másképp alszik a felnőtt és másképp a gyerek!
  Egész más az alvási igény, intenzitás és mennyiség az életkor előre haladtával. Fontos eltérések vannak egy 0-3 éves gyerek és egy felnőtt alvása között. Erről szól ez a rész.
 7. A baba alvásigénye: mennyit kell aludnia?
  Te is ismered a játszótéri anyukát, aminek mindig végig alussza a babája az éjszakát? Mi is. Lehet, hogy szerencséje van, lehet, hogy nem mond igazat. De egy biztos, az alvási igény egyénenként változó.
 8. Az alvás társas tevékenység! Olyan logikus, hallgasd meg!
  Akár hiszed, akár nem, de te se véletlenül alszol együtt a pároddal. Az a baba, egész terhesség alatt az anyukája közelében volt. Miért változna meg az igénye pusztán attól, hogy nem bent van, hanem kint?
 9. Együtt vagy külön alvás? És meddig?
  Jó kérdés, hogy meddig kell együtt aludni a babával. Ebben az adásban megtudhatod, hogy a tudomány mai állása szerint mi a javaslatunk. Ha engem kérdezel, addig, amíg ő kívánja. Mire érettségizik, egyedül fog akarni aludni. Hidd el.
 10. Mikor tanul már meg egyedül aludni?
  Látod a kérdésben az aludni tanulni szavakat egymás után? Igen, ez is egy tanulandó készség, pont, mint a biciklizés, vagy a tortasütés. Azokhoz is kellenek készségek és az alváshoz is. És neked kell megtanítanod. Így kezdj neki!
 11. És mikor fogja átaludni az éjszakát?
  Ez tőled függ, hogy a tanultakat mennyire használod eredményesen, és a babától, hogy mennyire ragaszkodó és mennyire vágyik a közelségre. Ebben is lehetnek időről időre visszaesések, akár a fogzás, akár egy fejlődési ugrás, akár egy költözés vagy egyéb élethelyzet változás miatt. De a 3-4 hónapos kor mindenképp a szuboptimális zónába esik, azaz borzalmas.
 12. Alvástréning – sírni hagyás
  (Cry-it-out). Hagyjam sírni a babát? Lesz baja, ha sírni hagyom a babát? Sokszor megkapjuk ezt a kérdést. Mi azt mondjuk, ne hagyd sírni, mert hosszútávú következményekkel kell számolnod.
 13. És én mikor fogok aludni már? Soha?
 14. Nem alszik el egyedül? Csak rossz szokás?
  A babák a szokásaik rabjai, és az elalvás körüli ceremónia is ennek a része. Ugyanakkor nem szabad szem elől téveszteni, hogy vannak bizonyos evolúciós gyökerű szociális igények, amik kielégítése a feladatunk. Valóban baj, hogy nem alszik el egyedül? Tanítani kell az alvást? Hogy lesz önálló a gyerek? Csak rossz szokást alakítottam ki?
 15. A nappali altatás egy katasztrófa?
  Annyi érdekes dolog van a világban, főleg, ha már lehet kúszni-mászni, esetleg futkározni. Néha jó elcsendesedni egy kicsit, de korántsem biztos, hogy a mi általunk elvárt ütemben megy majd a napközbeni alvás. Fontos az esti rutin, de mit várunk tőle? Szabadulni akarunk, hogy gyorsan aludjon el? Mitől tud elhúzódni az esti altatás? Milyen legyen az esti rutin, hogy könnyen, gyorsan menjen az elalvás. Hogyan álljunk hozzá, hogy ne nyűg legyen? Tippek és praktikák.
 16. Jól meg kell tömni este?
  Sokszor halljuk, hogy ha este jól megtömöd, majd nem ébred fel az éjszaka közepén. Tényleg be kell kajáltatni? Valóban ez az ébredés oka? Milyen hatással lehet a nagy vacsora az éjszakára? A jó éjszakát tápszer a kulcs?
 17. Ezt nem fogom bírni!
  Sok ezer család tapasztalata arról, hogy mi segít nekünk szülőknek, hogy ez az első 2-3 közös évünk könnyebb legyen, és pihentebben ébredjünk. Ez nagyon egyéni, hiszen minden baba más, de általános tapasztalatokból te is leszűrheted, hogy neked mi segíthet túlélni ezt az időszakot.
 18. Hogyan öltöztessem éjszakára?
  A baba éjszakai öltöztetése az egyik legtöbb vita forrása. Egyesek bebugyolálják, hat réteget adnak rá, mert azt hiszik, megfázik. A valóságban 20 fok alatt kellene aludnia, és csak annyi ruhában, ami rajtunk is van. Az éjszakai ébredésekhez is köze van a ruhának.
 19. Pavor nocturnus - éjszakai felriadás
  Ennél természetesebb dolog nincs. Idegrendszeri, emésztési, hormonális és evolúciós okai is vannak a felriadásnak. Különösen akkor tud összekuszálódni, amikor 4 hónapos lesz a baba.
 20. Miért van ennyi alvásprobléma gyerekkorban?
  Röviden azért, mert ilyenkor változik a legtöbbet az idegrendszer, a test, ilyenkor fejlődik az agy, stb. Az emberi test egy eléggé összetett rendszer, amit meg kell tudnunk tanulni használni.
 21. És a szexszel mi lesz?
  Azt szinte biztosra veheted, hogy valamekkora zökkenő lesz. Csak rajtatok múlik, mekkora.

Részek száma:

21 videó

Videók teljes hossza:

221 perc

Milyen korosztálynak szól:

0-3 éves

Bónusz mozi

videó
perc

1 review for Miért nem alszik a baba? 1. és 2. rész összevonva - Alvás, altatás 0-3 éves korig

 1. Kibédi Enikő (megerősített tulajdonos)

  Beniaz elaz első babám és 3 hónapos volt, amikor elkezdtem nézni a tanfolyamot, ami számomra rendkívül hasznos infókat tartalmazott, mondhatni összeállt a kép. 🙂 Volt olyan viselkedése a babámnak, amit utólag értettem meg és volt olyan, ami éppen zajlott és megoldást találtam rá. Mint minden anyuka, én is folyamatosan bújom az internetet megoldásokat keresve a problémáinkra. Mivel a pandémia miatt korlátozva vagyunk, nagyon kevés a lehetőség találkozni más anyukákkal, akikkel tapasztaltokat cserélhetnénk, amit személy szerint nagyon igényelnék. Miközben néztem a videókat, úgy éreztem, hogy Szandi és Ági “fogja a kezem” 🙂

Add a review

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9.800 Ft

30 napos pénz visszafizetési garancia

Ismerd meg szakértőinket

Kalmár Szandi

alvásszakértő

Szandi alvásszakértő, hordozási tanácsadó és a Hordozóház weboldalainak megálmodója, kivitelezője.

Ónodi Ági

mozgásfejlődés szakértő

Ági hordozási tanácsadó, szabad mozgás szakértő, EMK-tréner és a Hordozóház alapítója, vezetője.

Ismerd meg szakértőinket

Kalmár Szandi

alvásszakértő

Szandi alvásszakértő, hordozási tanácsadó és a Hordozóház weboldalainak megálmodója, kivitelezője.

Ónodi Ági

mozgásfejlődés szakértő

Ági hordozási tanácsadó, szabad mozgás szakértő, EMK-tréner és a Hordozóház alapítója, vezetője.

Miért nem alszik a baba?

0-3 éves korig

Amit minden szülőnek tudni kell!

“Először is köszönöm a videókat, nagyon tanulságosak, sok mindenre megkaptam magamban a választ és segitett megértenem dolgokat”
K. ZS.

Az első rész videói:

Hogyan lett a gyerekek alvása szívügyem?
Hogyan alszanak a kisbabák?
Milyen a jó altató? És mi köze ennek a szőranya kísérlethez?
Az alvásciklusokról mindent, avagy mi az a mágikus 20 perc?
Bioritmus – éjjel és nappal ritmikus váltakozása
Másképp alszik a felnőtt és másképp a gyerek!
A baba alvásigénye: mennyit kell aludnia?
Az alvás társas tevékenység! Olyan logikus, hallgasd meg!
Együtt vagy külön? És meddig?
Mikor tanul már meg egyedül aludni?
És mikor fogja átaludni az éjszakát?
u
Alvástréning – sírni hagyás

(Cry-it-out)

És én mikor fogok végre aludni???

Az alvás, altatás 2. részében olyan problémákat járunk körül mint az éjszakai felriadás, az öltözetés és a szex!

Ne hagyd ki!

A második rész videói:

t

Nem alszik el egyedül? Csak rossz szokás?

A nappali altatás egy katasztrófa?

l

Jól meg kell tömni este?

Ezt nem fogom bírni!

Hogyan öltöztessem éjszakára?

Pavor nocturnus - éjszakai felriadás

Miért van ennyi alvásprobléma gyerekkorban?

És a szexszel mi lesz?

Akik már látták…
“Végére értem az anyagnak, szeretném megköszönni a profi munkátokat, mind a honlap felépítése, mind az anyagok nagyon színvonalasak, jó volt hallgatni, tanulni! Várom a következőt”
C.Z.

Ha nem alszik a baba, az a szülőnek sem jó, de csak a szülő tud tudatosan tenni ellene. Hogy mit lehet tenni? A 21-ből 13 videó csak arról szól, hogyan működik egyáltalán az alvás. Ezek után a jellegzetességek után már sokkal jobban érthető a konkrét problémák megoldásait taglaló 8 videó. A két rész összevonva jóval olcsóbb, mint ha külön fizetnél rá elő.

9.800 Ft

30 napos pénz visszafizetési garancia