Hiszti tanfolyam – Ne csak túléljük a dackorszakot!

(9 vásárlói értékelés)

8.900 Ft

Hogyan értelmezzük (időnként félre) a gyermekünk reakcióit?
És mi a jelentősége ennek a hiszti kezelésében?

Szakértő: Ónodi Ágnes
beszélgetőtárs: Kalmár Szandi

 

Leírás

Szakértő: Ónodi Ágnes
Beszélgetőtárs: Kalmár Szandi


Összesen 15 lecke, több mint 4 óra.


Járjuk körül, hogy a születéstől kezdve hogyan értelmezzük (időnként félre) a gyermekünk reakcióit, akaratosságát.

 • Megtanuljuk, hogy hogyan fejlődik az empátia,
 • és hogy milyen csatornákon keresztül tudunk hatékonyan kommunikálni az egyes korszakokban.
 • Tud-e manipulálni bennünket a csecsemő? És a kétéves?
 • Hogyan kezeljük a hisztit? Használd a 3 +1 lépéses hisztikezelő módszert!
 • Hogyan tudunk helytállni ezekben a nehéz helyzetekben? Mit tehetünk magunkért?

Ha megérted a fentieket, a hiszti egy csapásra elillan, és sokkal könnyebbé válik az életetek. A tanfolyamon egy olyan biztos tudást építünk föl, ami garantáltan szolgál titeket. Ehhez nézd meg az első leckéket akkor is, ha a te gyereked már nagyobb. Ne aggódj, ezekben a leckékben is gondoltunk rád, és szólunk hozzád is!


A tanfolyam videói:

 1. Segítség! Hiszti!
 2. Hogyan látja a kisbaba a világot?
 3. De hát mindent megtettem! Mégis csak hiszti ez!
 4. Most akkor minden nyikkra ugorjak? De nem szokja meg? És hogy fogom ezt bírni?
 5. Nő a baba – az önállóság kezdetei
 6. Új korszak! A tiltások
 7. Az igazi dackorszak! Jönnek a hisztik!
 8. Végre beszél! Ezt vártuk!
 9. Dackezelés 3+1 programja
 10. És ha nincs biztonság, amikor kitör a vihar?
 11. Segítség! Üti a fejét! Mit csináljak?
 12. Most, hogy már profin kezeljük a dacot, tanuljuk meg lecsőkkenteni a hisztik számát.
 13. Szabad játék – a lélegzetvételnyi pihenés az egész családnak
 14. Miért nem tudom megbeszélni vele?
 15. Meddig tart a dackorszak?

Hiszti tanfolyam – Ne csak túléljük a dackorszakot! termékről 9 értékelés

 1. Domonkos Réka

  13 hónapos kislányom mellett végeztem el a Hiszti tanfolyamot. Azért vált aktuálissá, mert azt tapasztaltam, hogy elkezdte a tiltott dolgokat próbálgatni, játékosan, az én arcomat fürkészve. Úgy értelmeztem, hogy feszegeti a határokat és nem tudtam mihez kezdjek ezzel az új jelenséggel.

  Valamint számítok arra, hogy hónapokon belül megjelennek az igazi hisztik és erre szerettem volna készülni.

  A tanfolyam segített megérteni, hogy mi a fő hozadéka, az igazi értelme ennek a hamarosan következő -sokszor nehéz- időszaknak. Most mar látom, hogy enélkül nehezen tudna egy öntudatos, elégedett ember kibontakozni a kislányomból. 

  Ági kifejezetten rendszerezetten, követhetően beszél, pl. így tárja fel a nehéz helyzetek kezelésének gyakorlati útmutatóját is. A szóhasználata tudatos, színes, rendkívül árnyalt. 

  Szandi nagyon hiteles, mintha valóban az én kérdéseimet tenné fel. Kedvesen, annyira természetesen vezeti ezáltal a beszélgetés fonalát. Öröm hallgatni.

  Külön kiemelem, hogy nagyon egyedinek látom azt a szemléletet, hogy ha az elhangzottakat magamévá teszem, akkor még gyönyörködni is lehet a küzdelmeket szemlélve. Ugyanennek a gyönyörködésnek, mint lehetőségnek a felcsillantása  – a szabad mozgást figyelve – az elmúlt hónapokban minőségi változást hozott abban, hogy hogyan érzem magam a picivel otthon, amikor “nem csinálunk semmit”. 

  A tanfolyam annyira kézikönyvszerű, hogy arra számítok, hogy vissza fogom még nézni azt, ami épp aktuális.

 2. Kata (megerősített tulajdonos)

  Egyszeru, ertheto, konnyen alkalmazhato a gyakorlatban. Koszonom!

 3. Johanideszné Kovács Kitti (megerősített tulajdonos)

  Szuper! Nem csak hisztis gyerekek szüleinek tenném kötelezővé.

 4. Edina

  Jó ideje dolgozom Ágival, és eddig minden(!) amit mondott működött nekem, nekünk. Az egyik ilyen a dac kezelése. Amikor még nagyon az elején voltam a tanultak alkalmazásával, borzasztó nehéz volt végig ülni és jelen lenni a lassan 3 éves kislányommal a 15 vagy 20 perces földön fetrengős, folyamatosan “neeeeeeeem”-et ordítós, sírós kiborulásaiban. Úgy éreztem az összes(!) életerőm odalett egy ilyen után.
  És ma már eljutottam odaáig, hogy ha van ilyen kiborulása, akkor eszegetek a spájzból együttműködés lekvárt, eszembe jut, hogy neki épp rosszabb mint nekem. Küldöm neki az energiát, hogy mennyire szeretem, és amikor a végén egyszercsak kinyújtja felém a karját, rögtön felveszem, és annyira jó érzés tölt el, hogy ismét nyugodtan tudtam ezt végig csinálni, és hogy rendben van az egész ami történt, hogy működik a gyerek, és hogy mennyivel könnyebb így, mint régen… És már nem megy el az életenergiám. És ezt megélni, számomra óriási dolog! Hálásan köszönöm, Ági!

 5. Anna (megerősített tulajdonos)

  Érdekes és hasznos információk hangzottak el a jól strukturált, érthető, kellemes atmoszférájú előadások során. Örülök, hogy végighallgattam.

 6. Szabó Csilla

  A kislányunk hat és fél éves, a kisfiunk 13 hónapos. Tehát, már és még nem éljük a dackorszak vagy “akaratfejlősési bum” időszakát. Amikor a lányom volt benne, sokfelől csipegettem fel némi muníciót a kezeléséhez. Ami nagyon hiányzott, az az átfogó szemlélet volt, ami már a hisztis időszak előtt segít rákészülni és végigkísér a kitöréseken. Megmutatja a megelőzés, kezelés, elviselés konkrét módját és segít, hogy közben ne a saját kudarcomnak lássak minden hisztit. Ezzel a tudással, úgy érzem, fogok tudni segíteni a fiamnak, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az akaratfejlődés ezen időszakából.

 7. Réka (megerősített tulajdonos)

  Nagyon jól összeszedett anyag arról, hogy “honnan jön” és “hova tart” a gyerkőc a hisztis időszak kapcsán, és mi segít neki/nekünk átkelni ezen a perióduson. A kurzuson hallottak nagyon egybevágnak azzal, ahogy gondolkodom a gyerkőccel való kapcsolatunkról, de óriási könnyebbség, hogy nem nekem kellett végiggondolnom és kikísérleteznem, hogy ezekből az alapelvekből mi következik a hisztis időszakra nézve, hanem megtették helyettem mások, tapasztalatok alapján. Így nekem már “csak” magunkra kell szabnom és végigcsinálni 🙂

 8. Katona Éva

  Nagyon megnyugtató érzés már csak azt is hallani, hogy az ember nincs egyedül ezekkel a faramuci helyzetekkel és hogy nem a gyermeke agya lágyult meg, hanem épp ellenkezőleg..!! 🙂
  Valamint nagyon tetszik, hogy a tanfolyam eszközt is ad, amivel lavírozhatunk az ilyen helyzetekben!
  Gyakorolni pedig van lehetőség a most 3 éves lányommal és nemsokára lesz a most még csak 3,5 hónapos lányommal is, gyanítom… 🙂

 9. György Zsófia (megerősített tulajdonos)

  Nagyon hasznos volt a tanfolyam, számomra a szabad játékról szóló lecke, a mikor ki irányít kérdése hozta el az igazi “aha” élményt. Persze sokan hangsúlyozták már a szabad játék fontosságát (pl. Vekerdy), de most értettem meg, mit jelent ez a gyakorlatban. Köszönöm a munkátokat!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük